Alternate header for print version

Informatie over bescherming

Materialen die niet alleen uw product beschermen tijdens transport, maar ook meerwaarde aan uw producten en uw zendingen bieden. Bescherm uw producten, uw zendingen en/of uw lading tegen schade tegen o.a. schokken en trillingen door ze extra te beschermen met de juiste opvul- en  beschermingsmaterialen. Met name in de op- en overslag of tijdens het transport wilt u dat uw producten optimaal beschermd zijn, zodat ze onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomen. Zodra uw pallet uw pand verlaat is hij overgeleverd aan de aandacht en zorg van één of meerder andere partijen. Een stevige verpakking is dan een belangrijke voorwaarde om ervoor te zorgen dat uw zending in de best mogelijke conditie aankomt. U verzekeren van een minimale kans op beschadiging door extra opvul- en beschermingsmaterialen te gebruiken is het maximale wat u kunt doen. Besparing hierop weegt vaak niet op tegen de kosten van de (transport)schade.

 

Stuwzakken.jpgKartonnen-hoekprofielen 1.jpg

Naast de standaard verpakkingen die uw producten beschermen, is het raadzaam ook de pallet waar deze verpakkingen op staan, te beschermen. Met name de hoeken van een pallet zijn zeer kwetsbaar tijdens het transport. Dit kan voorkomen worden door bijvoorbeeld gebruik te maken van luchtkussenfolie, schuimfolie, golfkarton, inpakpapier, hoekprofielen of andere beschermingsmaterialen. Ook hiervoor geldt dat alle artikelen, ieder voor een specifieke situatie, een functie en een bestaansrecht hebben opgebouwd. Volgens een schatting kunnen tot 25% van de ongelukken waarbij vrachtwagens betrokken zijn worden toegeschreven aan een gebrekkige zekering van de lading. In verschillende lidstaten van Europa bestaan regels voor het vastzetten van
lading. De inhoud en bereik is vaak verschillend, waardoor het voor internationale transportbedrijven erg moeilijk is om te weten wat de minimale eisen zijn voor het vastzetten van de lading voor een bepaald grensoverschrijdend transport. Stuwzakken zijn inmiddels een fenomeen aan het worden, dat het merendeel van de klachten van o.a. verschuivende pallets en beladingen voorkomt.

cs45.jpg golfkarton op rol.jpg 

Een pallet, waarbij de producten op de juiste manier gezekerd zijn,  voorzien van beschermingsmaterialen bereikt veelal de plaats van bestemming op een correcte wijze. Voor de ontvangende partij is de manier waarop zijn zending binnenkomt vaak al kenmerkend voor de zorg en aandacht die de producten hebben gekregen. Hoe wilt u dat uw pallet bij binnenkomst wordt beoordeeld?

 


Artikelen

Bestel hier uw folder over bescherming